Hur du hittar din personliga stil och klär dig för din kroppstyp

Du har säkert hört det förut – du ska klä dig efter din kroppsform. Men hur tar du reda på vilken stil som passar dig bäst? I den här artikeln guidar vi dig genom de olika stilar som passar din personlighet och form. Vi ger också några tips om hur du hittar de märken som passar dig bäst, samt ett gäng andra bra stiltips!

Alla vill se bra ut, men ibland kan det vara svårt att veta var man ska börja. Om du inte är säker på vilken klädstil som passar dig, eller om du inte vet hur du ska klä dig för din kroppstyp, oroa dig inte – vi är här för att hjälpa dig! I den här artikeln ger vi dig en guide för att hitta rätt stil för din personlighet och kroppstyp, samt några tips om hur du hittar de bästa klädmärkena för dig. Så läs vidare och kom igång med att se ut på bästa sätt redan i dag!

Ge tips om hur du hittar märken som passar dig bäst

Även om du känner till din ea7 storlek betyder det inte att alla märken passar dig på samma sätt. Och med alla olika stilar som finns kan det vara svårt att veta var man ska börja när man letar efter nya kläder. Här är några tips som hjälper dig att hitta de märken som passar dig bäst:

– Känn till dina mått. Det är den bästa utgångspunkten när du letar efter kläder, eftersom det hjälper dig att begränsa dina alternativ och hitta märken som sannolikt har plagg som passar dig bra.

– Prova kläderna i butiken innan du köper dem. På så sätt kan du få en känsla för hur kläderna sitter och se om de är bekväma. Du kan också be en försäljare om hjälp med att hitta märken som passar din storlek.

– Läs recensioner på nätet. Är du inte säker på hur ett visst märke passar? Se vad andra människor har att säga genom att läsa recensioner på nätet. Du kan också titta på storlekstabeller på webbplatser som Amazon för att få en uppfattning om hur de olika märkenas förhåller sig till varandra.

Stylingtips för olika kroppstyper

Nu när du vet vilken stil som passar bäst för din personlighet och kroppstyp är det dags att börja styla! Här är några tips för att skapa den perfekta looken för din kroppsform:

– Om du är kurvig, prova att bära kläder som framhäver dina kurvor. Wrapklänningar och kjolar i A-linje är båda bra alternativ, eftersom de hjälper till att framhäva din midja.

– Om du är smal kan du bära i stort sett vad du vill! Var dock försiktig så att du inte väljer kläder som är för tajta eller för lösa, eftersom de inte kommer att se bra ut på din ram.

– Om du är plus size, försök att bära mörka färger och undvik baggy kläder. Detta kommer att bidra till att skapa en strömlinjeformad siluett. Försök dessutom att använda skrädderi för att skapa en mer smickrande form.

– Om du är kort, håll dig till vertikala ränder och höga klackar för att skapa en illusion av höjd. Du kan också bära byxor med en lätt utställd eller bootcut benöppning, eftersom dessa kommer att förlänga dina ben.

– Om du är lång ska du satsa på djärva mönster och starka färger. Du kan också bära byxor med bred benöppning eller hög midja, eftersom dessa ger lite extra visuell tyngd.